Chodzi o magazyn o powierzchni ponad 17 000 m2 w Schiphol Trade Park w Hoofddorp, wspólnie wybudowany i wybudowany przez Aan de Stegge Twello. GEFCO Forwarding jest pierwszym najemcą, który zajmie ten budynek.

Dwie jednostki logistycznej powierzchni biznesowej

Magazyn składa się z dwóch jednostek, z których pierwsza o powierzchni ponad 9300 m2 jest wydzierżawiona firmie GEFCO Forwarding. Ten globalnie działający dostawca usług logistycznych koncentruje się na kompletnych rozwiązaniach łańcucha dostaw dla różnych branż. Biorąc pod uwagę lokalizację w pobliżu Schiphol, nowy magazyn doskonale nadaje się do prowadzenia działalności międzynarodowej.

Oprócz jednostki GEFCO dostępna jest druga część o powierzchni ponad 7800 m2. Ze względu na różnorodne udogodnienia, takie jak możliwość chłodnictwa, optymalne bezpieczeństwo towarów oraz bliskość lotniska, lokalizacja jest odpowiednia dla różnych branż. Pomyśl o przemyśle farmaceutycznym i firmach, które dużo pracują z frachtem lotniczym.

Zrównoważony i przyszłościowy

Nowy budynek otrzyma certyfikat BREEAM Excellent, co oznacza, że wdrożono wiele sposobów, aby budynek był zrównoważony i przyszłościowy. Zużycie energii i materiałów jest na przykład monitorowane, aby w razie potrzeby można było dokonać korekty, aby było bardziej wydajne. Wykorzystywane jest magazynowanie ciepła i chłodu, zużycie energii jest niskie, a plan zrównoważonego oświetlenia został wykorzystany z jak największą ilością światła dziennego i światła LED.

Hielke Hager, Dyrektor Krajowy GEFCO Benelux :

„Ten nowy magazyn dobrze wpisuje się w nasz cel, aby zlokalizować GEFCO w najbardziej dostępnych lokalizacjach. Ponadto budynek musi oferować udogodnienia, których nasi klienci potrzebują w swoim łańcuchu dostaw. Oprócz ładunków drobnicowych magazyn oferuje również możliwość przechowywania produktów Life Science i Healthcare w różnych warunkach temperaturowych, w tym +2°C - +8°C, +15°C - +25°C. Nowa siedziba SEGRO w Schiphol Trade Park daje nam dokładnie to, czego potrzebujemy, aby optymalnie świadczyć nasze usługi naszym klientom.”

Eelco Ouwerkerk, szef SEGRO Holandia:

„Jako inwestor i deweloper stawiamy wobec naszych nieruchomości surowe wymagania, aby wszystkie nasze inwestycje zapewniały, że możemy oferować naszym klientom nieruchomości przyszłościowe. Dużo uwagi poświęca się zrównoważonemu rozwojowi, a wybór lokalizacji również odgrywa ważną rolę. Zawsze skupiamy się na miejscach, które oferują rynkowi wiele możliwości w zakresie dostępności i infrastruktury.”

Marco van der Laan, reżyser Aan de Stegge Twello:

„Filozofia Aan de Stegge Twello w zakresie jakości budynków i innowacji jest całkowicie zgodna z wizją przyszłości SEGRO. Wspólnie zbudowaliśmy budynek, z którego najemcy mogą korzystać we wszystkich kierunkach.”

Dla SEGRO ukończenie SEGRO Logistics Centre Schiphol jest kolejnym krokiem w strategii biznesowej firmy w Holandii. Niedawno zakończyła się budowa dwóch magazynów w SEGRO Park Amsterdam Airport (SPAA), każdy o powierzchni około 10 000 m2. Obecnie trwają prace nad przygotowaniami do nowego rozwoju SPAA w kierunku A4/A5.

SEGRO doradza 1530 Real Estate przy wynajmie SEGRO Logistics Centre Schiphol.

Obraz:

Centrum Logistyczne SEGRO Schiphol. Skontaktuj się z nami, aby uzyskać obraz w wyższej rozdzielczości.

Uwaga dla redaktorów:

SEGRO to brytyjski fundusz Real Estate Investment Trust (REIT) notowany na Londyńskiej Giełdzie Papierów Wartościowych w indeksie FTSE 100. Jest wiodącym właścicielem, zarządcą i deweloperem nowoczesnych nieruchomości logistycznych (wielopowierzchniowych i lekkich obiektów przemysłowych) z portfelem 8 milionów metrów kwadratowych, szacowanym na ponad 14 miliardów euro. Wszystkie centra są strategicznie zlokalizowane w hotspotach logistycznych w Wielkiej Brytanii (zarówno w Londynie, jak iw regionach South-East i Midlands), Austrii, Francji, Niemczech, Włoszech, Polsce, Hiszpanii, Holandii i Czechach.

SEGRO od 100 lat tworzy przestrzeń, w której możliwe są rzeczy niezwykłe. Od nowoczesnych nieruchomości logistycznych, wykorzystywanych głównie do dystrybucji regionalnej, krajowej i międzynarodowej, po składy miejskie w pobliżu dużych miast i dzielnic biznesowych. SEGRO oferuje wysokiej jakości, innowacyjne i zrównoważone nieruchomości, które umożliwiają klientom dalszy rozwój.

Odwiedź www.SEGRO.com i LinkedIn, aby uzyskać więcej informacji.

Rozwój