Finansowanie pomoże organizacjom odnoszącym sukcesy w realizacji szerokiej gamy projektów mających na celu poprawę umiejętności, edukacji i możliwości zatrudnienia oraz zapewnienie porad, wskazówek i mentoringu młodym, znajdującym się w niekorzystnej sytuacji lub osobom znajdującym się w trudnej sytuacji.

Neil Impiazzi, Dyrektor ds. Rozwoju Partnerstwa, SEGRO powiedział:

„Poprawa dobrostanu społeczności leży u podstaw naszej działalności, a Fundusz Społeczności SEGRO to fantastyczna inicjatywa, która pomaga nam naprawdę zmienić sytuację tysięcy ludzi, którzy mieszkają i pracują w obszarach, w których jesteśmy obecni.

„Jesteśmy dumni, że możemy wspierać szeroką gamę fantastycznych organizacji charytatywnych i grup społecznych, z których wszystkie prowadzą bezcenne projekty i inicjatywy mające na celu otwarcie nowych drzwi do zatrudnienia, zapewnienie możliwości szkoleniowych i poprawę życia lokalnych mieszkańców”.

Od 2015 roku SEGRO przekazało około 425 000 funtów oddolnym grupom społecznym i organizacjom charytatywnym za pośrednictwem Funduszu Społecznego, zapewniając wsparcie dla ponad 2300 osób.

Uwagi dla redaktorów:

SEGRO jest UK Real Estate Investment Trust (REIT) oraz wiodącym właścicielem, zarządcą i deweloperem nowoczesnych magazynów i lekkich obiektów przemysłowych. Jest właścicielem lub zarządza 7,8 miliona metrów kwadratowych powierzchni (84 miliony stóp kwadratowych) o wartości 11,7 miliarda funtów, obsługując klientów z różnych sektorów przemysłu. Jej nieruchomości znajdują się w dużych miastach i wokół nich oraz w kluczowych węzłach komunikacyjnych w Wielkiej Brytanii i ośmiu innych krajach europejskich. Więcej informacji na www.SEGRO.com.

PROJEKTY WSPIERANE PRZEZ FUNDUSZ SPOŁECZNOŚCIOWY SEGRO 2019

Dolina Tamizy

• ABC do czytania: Pomoc dzieciom mieszkającym w Berkshire w rozwijaniu umiejętności czytania i pisania i budowaniu pewności siebie
  • Bracknell Executive Job Club: Oferuje bezpłatne usługi wsparcia osobom powyżej 50. roku życia w Bracknell, które zostały zwolnione i poszukują nowego zatrudnienia
  • Browns: Praca z wrażliwymi dorosłymi w Slough ze złożonymi potrzebami poprzez dobre samopoczucie, kontakt ze społecznością, porady, wskazówki i mentoring, zatrudnienie i usługi doradcze
  • Fundusz Pilgrim Hearts: Oferuje zatrudnienie, szkolenia i sesje mentoringowe dla bezdomnych w Bracknell
  • Wideo w czasie rzeczywistym: Prowadzenie warsztatów dotyczących zatrudniania w czytaniu, wykorzystanie mediów cyfrowych, aby pomóc uczestnikom w ustaleniu celów zawodowych i aktualizacji CV
  • Smart Works Reading: Pomoc młodym kobietom w Bracknell w znalezieniu pracy, koncentrując się na nawiązywaniu nowych kontaktów z organizacjami, w tym Bracknell College i Elevate Bracknell Forest

Wschodni londyn

• Fundacja Grupy AIM: Wsparcie 150 młodych ludzi w wieku 15-16 lat z Havering poprzez sesje dotyczące zatrudnialności prowadzone w szkołach i organizacjach NEET
  • Havering Volunteer Centre: Dostarczanie SkillUp, program zapewniający NVQ poziomu 2 i staże wolontariackie dla 50 osób z Havering
  • Havering Women's Aid Ltd: Zapewnienie szkolenia w zakresie zdolności do zatrudnienia dla 60 kobiet, które doświadczyły przemocy domowej
  • Chain Reaction Theatre Company: Finansowanie projektuAction4Gascoigne w ciągu pięciu pełnych dni 20 bezbronnych młodych ludzi w wieku 11-18 lat z całej Barking i Dagenham
  • Newham All Star Sports Academy: Realizacja projektu sportów ulicznych, kampanii młodzieżowych, wolontariatu i doświadczenia zawodowego w Barking & Dagenham
  • Caritas Anchor House: Specjalista ds. szkoleń edukacyjnych i zatrudnienia dla bezdomnych mieszkańców zapewniający 10-tygodniowy program powrotu do zdrowia, aby wzmocnić ich umiejętności zawodowe oraz zwiększyć pewność siebie i poczucie własnej wartości uczestników

Zachodni Londyn

• Hillingdon Women's Centre: Zapewnienie wsparcia 1-2-1 dziesięciu kobietom w ciągu sześciu miesięcy podejmujących kwalifikacje w ramach nowego programu zatrudnienia HWC
  • Hillingdon Autistic Care & Support: Wsparcie 20 młodych osób z autyzmem w prowadzeniu cotygodniowych działań społecznych, które obejmują uzyskanie uznanych kwalifikacji, szkolenie w zakresie zdolności do zatrudnienia, a także zbieranie funduszy na pomoc i wolontariat
  • London Basketball Association: Zapewnienie 30 dwugodzinnych sesji dla 80 młodych ludzi w Hillingdon, wspierając ich w zdobywaniu kwalifikacji sportowych, wolontariacie i lokalnym zatrudnieniu
  • Speak Out in Hounslow: Zapewnienie akredytowanych przez AQA szkoleń i praktyk zawodowych 20 osobom dorosłym z trudnościami w nauce
  • InterClimate Trust (ICT): Wsparcie dla młodych ludzi w wieku 15-16 lat po konferencji Model Climate Conference odbywającej się w Hounslow, aby mogli wdrażać działania społeczne oparte na zrównoważonym rozwoju w swoich szkołach
  • Klub młodzieżowy St George's (Hanworth): Wspieranie 15 młodych ludzi w wieku 10-16 lat w odwiedzaniu odizolowanych starszych osób w Hounslow przez łącznie 40 godzin w ciągu roku

Enfield

• Afrykańska Organizacja Francuskojęzyczna (AFSOR): Wsparcie dla „Stepping Stones, Pathway to Employment” kursu dla 20 osób BAME z Enfield, który zapewni 36 tygodni zajęć ESOL i IT, a także informacje, porady i wskazówki związane z zatrudnieniem.
  • Blind in Business: Realizacja programu w Enfield w celu wsparcia 30 młodych ludzi w zdobyciu doświadczenia zawodowego, 20 młodych ludzi w kształceniu i 35 młodych w uzyskaniu stażu

Brent

• Zatrudnienie Touchan: Wsparcie na pokrycie kosztów personelu i kosztów operacyjnych prowadzenia projektu działek i ogrodnictwa dla osób dorosłych znajdujących się w trudnej sytuacji w celu zbliżenia ich do zatrudnienia, z korzyścią dla 12 osób w Brent.