Midwich, wiodący w Wielkiej Brytanii dystrybutor rozwiązań audiowizualnych (AV) i dokumentacyjnych, wynajął lokal o powierzchni 31 634 stóp kwadratowych w SEGRO Park Bracknell. Firma podpisała 15-letnią umowę najmu i zajmie ją na początku 2019 roku.

Jednostka będzie domem dla ponad 80 specjalistów ds. sprzedaży i będzie wykorzystywana jako salon wystawowy z szeroką gamą produktów Midwich do obejrzenia dla obecnych i potencjalnych klientów. SEGRO Park Bracknell będzie prestiżowym nowym showroomem Midwich na południu, który obecnie znajduje się w Crowthorne i Reading.

Mark Lowe, dyrektor zarządzający Midwich, powiedział:

„SEGRO Park Bracknell to doskonała lokalizacja do rozwijania naszej działalności i idealny dom dla Midwich. Obszar korzysta z szybko rosnącej populacji, a w Bracknell jest już wielu dużych pracodawców.

„Z niecierpliwością czekamy na otwarcie obiektu w 2019 roku i współpracę z SEGRO w przyszłości.”

Paul Lewis, dyrektor regionalny Thames Valley and Data Centers, SEGRO powiedział:

„Cieszymy się, że możemy powitać Midwich w SEGRO Park Bracknell, który dostarcza wysokiej jakości powierzchnie przemysłowe w doskonałej lokalizacji. Fakt, że zapewniliśmy sobie to długoterminowe zaangażowanie w tak zaawansowaną firmę technologiczną, podkreśla zapotrzebowanie na powierzchnię w SEGRO Park Bracknell.

Z niecierpliwością czekamy na współpracę z Midwich w przyszłości i pomoc w obsłudze rosnących potrzeb ich biznesu.”

Na pozostałej części terenu firma SEGRO spekulacyjnie zbudowała pojedynczą jednostkę o powierzchni 90 054 stóp kwadratowych, która jest dostępna do natychmiastowego zasiedlenia. Jednostka korzysta z 12-metrowego okapu i 45-metrowego bezpiecznego podwórza.

Pozostałe lokalizacje w SEGRO Park Bracknell oferują elastyczność w zakresie projektowania i budowy nowej powierzchni przemysłowej o łącznej powierzchni do 185 000 stóp kwadratowych ze szczegółowym planowaniem dla jednostki o powierzchni 60 000 stóp kwadratowych.

W Bracknell znajduje się już siedziba Waitrose, Boehringer Ingelheim, wiodąca na świecie firma farmaceutyczna, oraz Fujitsu, wiodący dostawca produktów i usług IT na rynku globalnym.

SEGRO to UK Real Estate Investment Trust (REIT) oraz wiodący właściciel, zarządca i deweloper nowoczesnych magazynów i lekkich obiektów przemysłowych. Jest właścicielem lub zarządza 6,7 miliona metrów kwadratowych powierzchni (72 miliony stóp kwadratowych) o wartości ponad 9 miliardów funtów, obsługując klientów z wielu różnych sektorów przemysłu. Jej nieruchomości znajdują się w dużych miastach i wokół nich oraz w kluczowych węzłach komunikacyjnych w Wielkiej Brytanii i dziewięciu innych krajach europejskich.

O Midwich

Midwich jest specjalistycznym dystrybutorem audiowizualnych (AV), profesjonalnych rozwiązań wideo, audio, oświetleniowych i dokumentacyjnych na rynku handlowym, prowadzącym działalność w Wielkiej Brytanii i Irlandii, Francji, Niemczech, Iberii, krajach Beneluksu i Australazji. Długoletnie relacje Grupy z ponad 300 dostawcami, w tym z takimi organizacjami jak Samsung, LG, Epson i NEC, wspierają kompleksową ofertę produktów w głównych kategoriach AV, takich jak wyświetlacze wielkoformatowe, projektory, oznakowanie cyfrowe i drukarki.

Grupa działa jako jedyny lub największy krajowy dystrybutor dla wielu swoich dostawców w ich odpowiednich zestawach produktów. Dyrektorzy przypisują tę pozycję specjalistycznej wiedzy technicznej Grupy, rozległej wiedzy o produktach i silnej ofercie obsługi klienta budowanej przez wiele lat. Główna siedziba Grupy znajduje się w Diss w Norfolk i posiada dużą i zróżnicowaną bazę około 12 000 klientów i ponad 740 pracowników.

Kluczowymi elementami strategii rozwoju Grupy jest ekspansja jej specjalistycznych obszarów biznesowych, a także dalsza ekspansja działalności międzynarodowej i obecność na strategicznie ukierunkowanych jurysdykcjach.

Wynajem