Nowa powierzchnia zastąpi dwie dotychczasowe lokalizacje magazynowe przedsiębiorstwa i będą w niej składowane wszystkie produkty z portfolio firmy Kuchinox, tj. armatura, natryski, zlewozmywaki stalowe i granitowe, a także artykuły metalowe takie jak klamki, garderoby czy dodatki wyposażenia wnętrz.

Kuchinox Polska od ponad 20 lat zajmuje się produkcją, importem i dystrybucją artykułów domowych. Obecnie pod marką Kuchinox Polska sprzedaje już ponad 2000 własnych produktów. Przedsiębiorstwo współpracuje z hurtowniami i sklepami DIY zarówno na terenie Polski, jak i na rynkach europejskich. Magazyn na terenie SEGRO Logistics Park Stryków posłuży firmie do obsługi zamówień dla wszystkich klientów.

– Powierzchnia magazynowa znajdująca się w parku logistycznym SEGRO w Strykowie zastąpi dwie mniejsze, z których dotychczas korzystaliśmy. Ważnym elementem, który zdecydował o wyborze tego właśnie magazynu, jest jego doskonała lokalizacja, która pozytywnie wpłynie na rozwój naszego biznesu. Ułatwi obsługę hurtowni i sklepów zarówno na rynku polskim, jak i na rynkach zagranicznych takich jak Norwegia, Niemcy, Rosja czy Ukraina. Planujemy także zwiększenie zatrudnienia o 10% w stosunku do aktualnej liczby pracowników – mówi, Maciej Balcerak, Prezes Zarządu w spółce Kuchinox Polska.

– Cieszymy się, że firma Kuchinox Polska zdecydowała się na wynajem powierzchni magazynowej w SEGRO Logistics Park Stryków. Wierzymy, że ta strategiczna lokalizacja w samym centrum Polski oraz w sąsiedztwie ważnych tras międzynarodowych, wesprze jej rozwój i ułatwi ekspansję na rynkach zagranicznych – komentuje Waldemar Witczak, Dyrektor Regionalny SEGRO.

SEGRO Logistics Park Stryków to ponad 300 tys. m2 nowoczesnej przestrzeni produkcyjno-magazynowej. Park położony jest w bliskiej odległości od skrzyżowania autostrad A1 z A2. Stanowi zatem doskonały hub dystrybucyjny dla całej Europy Środkowo-Wschodniej. Inwestycja będzie docelowo liczyła aż 400 tys. m2 powierzchni użytkowej. Infrastruktura parku obejmuje szerokie drogi wewnętrzne, rozległe place manewrowe oraz parkingi dla pracowników i klientów. Wszystkie nowopowstające obiekty podlegają ekologicznej certyfikacji BREEAM. W SEGRO Logistics Park Stryków zastosowano nowoczesne i ekologiczne rozwiązania jak system odczytu tablic rejestracyjnych, system monitoringu mediów w chmurze czy ładowarki do pojazdów elektrycznych i hybryd.

O SEGRO:

SEGRO, spółka o statusie firmy Real Estate Investment Trust (”REIT”), notowana na londyńskiej giełdzie papierów wartościowych w indeksie FTSE 100, jest wiodącym właścicielem, zarządcą i deweloperem nowoczesnych powierzchni magazynowych oraz produkcyjnych z portfolio wielkości 8,8 mln m2 o wartości 15,3 mld funtów. Nieruchomości firmy są strategicznie rozmieszczone na terenie Wielkiej Brytanii – w pobliżu Londynu oraz w południowo-zachodniej i środkowej Anglii, a także na terenie Europy kontynentalnej we Francji, Niemczech, Włoszech, Polsce, Hiszpanii, Holandii oraz w Czechach.

Od ponad 100 lat SEGRO tworzy przestrzeń, która daje wyjątkowe możliwości. Firma buduje zarówno nowoczesne magazyny typu „big box”, użytkowane głównie przez regionalne, krajowe i międzynarodowe centra dystrybucyjne, jak i magazyny miejskie, zlokalizowane w pobliżu głównych aglomeracji i centrów biznesowych. SEGRO dostarcza obiekty najwyższej jakości, w których klienci mogą efektywnie rozwijać swój biznes.

Swoją działalność w Europie Centralnej spółka rozpoczęła pod koniec 2005 roku. Obecnie deweloper prowadzi inwestycje w takich strategicznych lokalizacjach jak: Gliwice, Łódź, Poznań, Praga, Stryków, Tychy, Warszawa i Wrocław.

Więcej informacji: www.SEGRO.com

Wynajem