SEGRO ogłosiło dzisiaj swoje wsparcie dla Patchwork Foundation - organizacji charytatywnej, która przygotowuje młodych ludzi ze środowisk defaworyzowanych i niedostatecznie reprezentowanych do aktywnego uczestnictwa w demokracji i społeczeństwie obywatelskim oraz inspirowania kariery w rządzie i sektorze publicznym.

SEGRO finansuje 10-miesięczny program Masterclass, w którym 30 młodych ludzi - mieszkających w społecznościach, w których działa SEGRO - weźmie udział w szeregu sesji; poruszane tematy obejmują przywództwo, media i dziennikarstwo, prowadzenie kampanii i tworzenie polityki. Sesje będą prowadzone przez parlamentarzystów, wyższych urzędników państwowych, ministrów rządu, wybitnych dziennikarzy oraz sesję na temat Przywództwa od CEO SEGRO, Davida Sleatha.

Oprócz kursów mistrzowskich uczestnicy otrzymają indywidualne wskazówki i wsparcie od organizacji charytatywnej, aby pomóc im w planach na przyszłość. Program obejmuje dzielenie się wiedzą i nauczenie ich praktycznych umiejętności, takich jak pisanie CV i techniki przeprowadzania rozmów kwalifikacyjnych. Kurs zakończy się wydarzeniem dyplomowym w grudniu 2019 roku.

Założona w 2011 roku The Patchwork Foundation jest brytyjską organizacją charytatywną zaangażowaną we wzmacnianie demokracji poprzez angażowanie młodych ludzi z tradycyjnie niedostatecznie reprezentowanych społeczności.

Wielu absolwentów programu w poprzednich latach pracowało w polityce, organizacjach charytatywnych i sektorze prywatnym lub kontynuowało edukację przy wsparciu Fundacji.

SEGRO angażuje się we wspieranie społeczności, w których działa, poprzez różnorodne interwencje finansowe, wolontariat, szkolenia i programy zatrudnienia. Od 2015 roku SEGRO przekazało ponad 340 000 funtów oddolnym grupom społecznościowym i organizacjom charytatywnym za pośrednictwem Funduszu Społeczności SEGRO. Fundusz pomaga w zapewnieniu lokalnej społeczności możliwości szkolenia i wolontariatu, aby pomóc ludziom w znalezieniu pracy lub edukacji.

Neil Impiazzi, Dyrektor ds. Rozwoju Partnerstwa, SEGRO powiedział:

„Fundacja Patchwork to doskonała organizacja charytatywna, która daje niedostatecznie reprezentowanym młodym ludziom fantastyczną okazję do nawiązania współpracy z wyższymi decydentami w rządzie, polityce i sektorze publicznym. Chcemy inspirować następne pokolenie parlamentarzystów, radnych i decydentów do kształtowania ich przyszłych społeczności i tworzenia wspaniałych miejsc do życia, pracy i wypoczynku”.

„W SEGRO pracujemy nad poprawą umiejętności i zdolności do zatrudnienia osób żyjących w społecznościach, w których działamy, a ta organizacja charytatywna uzupełnia szeroki zakres programów, które wspieramy za pośrednictwem naszego Funduszu Społeczności SEGRO”.

Farminda Bi, przewodnicząca fundacji Patchwork, powiedziała:

„Cieszymy się, że otrzymaliśmy wsparcie od SEGRO w prowadzeniu Programu Masterclass 2019. Poprzez kurs wspieramy młodych ludzi w rozwijaniu pewności siebie, umiejętności i kontaktów, które pomagają im w rozwoju osobistym i zawodowym. Młodzi ludzie z grup znajdujących się w niekorzystnej sytuacji i niedostatecznie reprezentowanych będą mieli dostęp i możliwość uczenia się od najbardziej wpływowych osób w rządzie i mediach, i będą to robić w miejscach, do których normalnie nigdy by nie wkroczyli. Z niecierpliwością czekamy na współpracę z SEGRO, aby zapewnić, że polityka stanie się bardziej dostępna dla wszystkich młodych ludzi i zachęcić ich do realizowania swoich osobistych ambicji”.

O SEGRO plc

SEGRO to UK Real Estate Investment Trust (REIT) oraz wiodący właściciel, zarządca i deweloper nowoczesnych magazynów i lekkich obiektów przemysłowych. Jest właścicielem lub zarządza 6,9 miliona metrów kwadratowych powierzchni (74 miliony stóp kwadratowych) o wartości ponad 10 miliardów funtów, obsługując klientów z różnych sektorów przemysłu. Jej nieruchomości znajdują się w dużych miastach i wokół nich oraz w kluczowych węzłach komunikacyjnych w Wielkiej Brytanii i ośmiu innych krajach europejskich.

Fundusz Społeczności SEGRO został powołany przez SEGRO w 2015 roku, aby wspierać oddolne projekty społeczne i lokalne organizacje charytatywne, które mają pozytywny wpływ na społeczności, w których działamy.

Więcej informacji na www.SEGRO.com .