W czwartek 22 marca 2018 r. 80 osób podzielonych na 9 zespołów z różnych lokalnych firm wzięło udział w aplikacji ETA, Estate Trail, pierwszym tego rodzaju cyfrowym szlaku skarbów wykorzystującym technologię aplikacji mobilnych, aby uzyskać wyjątkowy wgląd w historię i dziedzictwo Slough Trading Estate.

Zespoły z 20 firm, w tym Mars, Hanovia, CLEAN, Telephonica, Slough Council i Izba Handlowa Thames Valley, pobrały aplikację mobilną, która po zeskanowaniu punktów kontrolnych w 11 lokalizacjach na osiedlu pokazała wgląd w powiązany przystanek. Na przykład punkt kontrolny poza biznesem AP Films pokazywał ruchome obrazy Thunderbirdów. Na każdym przystanku był lokalny aktor, który pomagał opowiedzieć historię każdego punktu kontrolnego, jednocześnie angażując każdy zespół.

Neil Impiazzi, Dyrektor ds. Rozwoju Partnerstwa, SEGRO, powiedział:

„Wykorzystywanie technologii cyfrowej w ten angażujący sposób, aby uczcić bogate dziedzictwo Slough Trading Estate oraz nowatorskie i nowatorskie prace, które mają tam obecnie miejsce, to inicjatywa, którą z dumą wspieramy. Wydarzenie zgromadziło szerokie grono klientów i interesariuszy z całego Slough na stymulujące i przyjemne popołudnie. Slough Trading Estate jest integralną częścią Slough i cieszymy się, że możemy zaoferować możliwość poznania jego historii w ten wyjątkowy sposób”.

Zespoły walczyły z czasem i między sobą, aby rozwiązać wskazówki w punktach kontrolnych, aby wygrać nagrody dla wyznaczonych organizacji charytatywnych.

Zwycięzcy otrzymali nagrodę CLEAN i otrzymali nagrodę od Tan Dhesi, posła Slough, który powiedział:

„Dobra robota wszystkim, którzy wzięli udział w dzisiejszym wyzwaniu w Slough Trading Estate. ETA to świetny sposób na opowiedzenie historycznej i kulturowej historii Slough, jednocześnie pracując nad przełamaniem negatywnych stereotypów dotyczących Slough i pokazanie ludziom, jak wspaniałe jest miejsce, w którym Slough jest pracować i mieszkać.

CLEAN, zwycięzcy ETA, powiedzieli:

„Mieliśmy wspaniały dzień odkrywania bogatej kultury i dziedzictwa Slough podczas udziału w ETA. Jesteśmy tak dumni, że wygraliśmy to wydarzenie i możemy przekazać 500 funtów na Aik Saath, lokalną organizację charytatywną w Slough zaangażowaną we współpracę z ludźmi ze wszystkich społeczności, wyznań i środowisk w celu promowania i zachęcania do rozwiązywania konfliktów i spójności społeczności poprzez szkolenia, kampanie i projekty. ”

Członkowie społeczeństwa mogą teraz skanować latarnie w całej posiadłości za pomocą opracowanej aplikacji i skanera QR zatytułowanego „Zappar”, aby ujawnić więcej historycznych informacji o Slough.

W 2017 roku firma SEGRO, właściciel Slough Trading Estate, oceniła konkurs Arts Council, w którym przyznano granty firmom z Slough, które wykorzystują technologię cyfrową do łączenia ludzi z dziedzictwem Slough Trading Estate. Resource Productions, przedsiębiorstwo produkcyjne przedsiębiorstwa społecznego w Slough, zostało wybrane do realizacji pomysłu interaktywnej „gry” mającej na celu nawiązanie kontaktu z lokalną siłą roboczą, zwiększenie świadomości oraz kulturowego i społecznego dziedzictwa Slough.

SEGRO to UK Real Estate Investment Trust (REIT) oraz wiodący właściciel, zarządca i deweloper nowoczesnych magazynów i lekkich obiektów przemysłowych. Jest właścicielem lub zarządza 6,7 miliona metrów kwadratowych powierzchni (72 miliony stóp kwadratowych) o wartości ponad 9 miliardów funtów, obsługując klientów z wielu różnych sektorów przemysłu. Jej nieruchomości znajdują się w dużych miastach i wokół nich oraz w kluczowych węzłach komunikacyjnych w Wielkiej Brytanii i dziewięciu innych krajach europejskich.

Więcej informacji na www.SEGRO.com .